Homepage Eten en drinken Plant based is de toekomst voor de horeca

Plant based is de toekomst voor de horeca

door Frank

Steeds meer restaurants zetten veganistische gerechten op de menukaart en dit zal in de toekomst alleen nog maar meer worden. Hier zitten een aantal voordelen aan. Zo spreek je een groter publiek aan waardoor je meerdere magen kunt vullen. Dit betekent automatisch ook weer meer gasten en dus meer omzet. Daarnaast worden mensen steeds bewuster van het milieu waardoor vlees vaker wordt vervangen voor plantaardig eten, ook door mensen die niet volledig vegetarisch of plantaardig eten. Zo eet een op de vijf mensen bewust minder vlees. Door plantaardige gerechten aan te bieden, geef je mensen meer keuze en variatie.

Plantaardig eten is beter voor het milieu

Door minder vlees te serveren in het restaurant en te kiezen voor meer plantaardige producten, draag je bij aan een beter milieu. Je scoort helemaal goed wanneer je werkt met ecologische producten of groente en fruit die je zelf in je moestuin hebt verbouwd. Wanneer dit geen optie is, kun je kiezen voor lokale telers die groente en fruit ecologische verbouwen. Ook seizoensgebonden producten op de kaart doen het goed. Plantaardig eten is alleen niet meer saai. Tegenwoordig kun je veel verschillende gerechten bereiden die volledig plantaardig zijn. Als creatieve chef kun je hier ook je voordeel uithalen en mensen enthousiast maken voor de veganistische opties van het restaurant.

Bijna niet van echt te onderscheiden

Er zijn ontzettend veel vleesvervangers op de markt die volledig plantaardig zijn. Sommige zijn zó goed gemaakt, dat ze bijna niet van echt vlees meer te onderscheiden zijn. Je kunt deze producten opnemen in het menu of je kunt zelf aan de slag met het fabriceren van eigengemaakte plantaardige vleesvervangers. Je maakt het jezelf makkelijk en je bespaart tijd door te kiezen voor de beste plantaardige producten die goed in de smaak vallen onder je gasten. Zo zet je eenvoudig een heerlijk gerecht op tafel waar iedereen van kan genieten. Vleesvervangers zijn vaak gemaakt van sojaproducten, peulvruchten of van granen. Een stukje kip, vlees of vis kan eenvoudig worden vervangen voor een plantaardige versie die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Lees ook deze berichten: