Homepage Financieel Zo kun je jouw eigen restaurant financieren

Zo kun je jouw eigen restaurant financieren

door Frank

Droom je ervan om jouw eigen horecazaak te openen maar weet je niet of dit financieel haalbaar is? Dan kun je kijken of er mogelijkheden zijn om de financiering rond te krijgen. Heb je al een pand op het oog waar je wilt gaan vestigen? Dan is het belangrijk om te kijken of je dit pand kunt huren of dat je het wilt gaan kopen. Ga je het pand kopen, dan regel je de financiering op een andere manier dan wanneer je gaat huren. Het is verstandig om een goed beeld te schetsen van de uitgaven, zodat je precies in kaart kunt brengen hoeveel geld je nodig hebt om jouw zaak te starten. Vervolgens dien je rekening te houden met de opstartkosten. Is de keuken aan vervanging toe? Is de inrichting van het pand op orde of moet je alles nieuw kopen? En natuurlijk de inkoop van het voedsel en drinken.

Diverse financieringsopties voor de horeca

Wanneer je jouw ondernemingsplan hebt opgesteld is het zaak om te kijken naar de financieringsmogelijkheden. Voor de horeca heb je een aantal verschillende opties, waaronder: een bankleding, een microkrediet, een leverings- of borgstellingskrediet of een lening van vrienden of familie. Ook kun je een crowdfunding opzetten of je kunt in zee gaan met investeerders zoals de Business Angels. Wanneer je het pand niet gaat kopen, maar gaat huren, kun je ook gebruik maken van de huurvrije periode. Mocht het restaurant dan een groot succes worden, dan gaat de huur automatisch omhoog. Dit heeft als voordeel dat jij de eerste maanden geen huur hoeft te betalen en je zo kunt focussen op je horecazaak.

Zo kies je de juiste optie voor jouw horecazaak

Om de juiste keuze te maken voor een financiering die bij jou past, kun je kijken naar alle mogelijkheden en het geld dat je nodig hebt. Zo kun je kijken hoeveel je kunt lenen en hoeveel rente je over dit bedrag dient te betalen. Ook kun je kijken hoe snel jij het geld tot je beschikking kunt hebben en wat de looptijd van de verschillende leningen is. Je kunt alle opties met elkaar vergelijken om te zien waar je het voordeligst uit bent en waar je de meeste voordelen uit kunt halen. Op die manier wordt het overzichtelijker en kun je makkelijk de juiste keuze maken voor jouw horecazaak. 

Lees ook deze berichten: