Homepage Eten en drinken Dit zijn de nieuwste eet- en drinktrends

Dit zijn de nieuwste eet- en drinktrends

door Frank

Met een nieuw jaar komen ook weer nieuwe trends. Foodtrends blijven continue veranderen. Hierdoor kun jij ook blijven variëren in de keuken of kun je op zoek gaan naar een hip tentje die deze nieuwe trends aanbiedt. Opvallend is dat er wordt gekozen voor gezondere trends en alternatieven. Zo is het opvallend dat we huidige voedsel gaan vervangen voor een gezondere versie. Zo kon je pasta al vervangen door courgette of wortels, maar nu is er weer een nieuwe trend. Er komen steeds meer pasta’s op de markt die zijn gemaakt van linzen of andere peulvruchten en groenten. Eenvoudig zelf te bereiden en het scheelt je een hoop koolhydraten. Je krijgt direct wat extra groente binnen.

Nieuwe smaakcombinaties voor het nieuwe jaar

Naast nieuwe eettrends zijn er ook nieuwe smaakcombinaties. In 2023 zal de combinatie van kruidig en zoet veel terugkomen in diverse gerechten. Om nog even op de gezonde tour te blijven zal er dit jaar ook minder suiker worden gegeten. Zo zal de dadel veel worden ingezet om diverse gerechten op smaak te brengen. Ook de paddenstoel zal vaak terugkomen in diverse gerechten in dit jaar wat perfect aansluit bij de volgende trend: vegan. In 2023 zullen er steeds meer vegan en vegetarische gerechten in restaurants en in de winkel verschijnen. Plantaardig eten wordt door de jaren heen steeds populairder en ook dit jaar zal je dit veel terug zien komen in restaurants.

Niet alleen voor dry january

Een opvallende trend voor 2023 zijn de alternatieve voor een cocktail. Deze mocktails kunnen op ieder moment van de dag worden gedronken en bevatten dus geen alcohol. Er wordt voorspeld dat de mocktail veel terug zal komen in dit jaar. Zo kun je jouw dry january nog even verlengen. Duurzaamheid en het milieu worden voor velen steeds belangrijker en daar wordt dan ook slim op ingespeeld. Zo beginnen steeds meer mensen een eigen moestuintje om hun eigen groente en fruit te kweken. Vind je het milieu belangrijk? Minder dan met vlees en probeer eens kelp te eten. Kelp komt in veel verschillende soorten zoals pasta of chips. Tijdens de groei van kelp wordt koolstofmonoxide opgenomen waardoor het goed is voor de aarde. Kelpproducten zal je ook in dit jaar in de supermarkt zien liggen.

Lees ook deze berichten: